Sürdürülebilir Tarım
Sürdürülebilir Tarım, bugünün ve gelecek kuşakların haklarına sahip çıkmaktır.
Tarımın dayanağı toprak, su, doğadaki türler ve türlerin sahip olduğu çeşitlilik. Yoğun toprak işleme, giderek artan kimyasal gübre ve pestisit kullanımına dayalı endüstriyel tarım uygulamaları toprak sağlığını bozuyor, suları kirletiyor, biyolojik çeşitliliği azaltıyor. Bugün olduğu gibi gelecek nesillerin de yaşamı tarımın temel dayanağı doğal varlıklarına bağlı. Gelecek nesiller için endüstriyel ölçekte sürdürülebilir tarım yöntemleri uyguluyoruz.
Birinci Adım
Yarınlar İçin Toprak Hazırlığı
Yatırımın doğru planlaması ve dikim öncesi yapılan tüm yatırımlar sürdürülebilir tarımın temelini oluşturmaktadır. Bu sebeple; henüz daha ağaçlarımız dikmeden tüm toprak analizlerimizi yapıyor, hastalık etmenlerine karşı önlem alıyor, doğru toprak yapısına göre sulama altyapısı oluşturarak su tasarrufu oluşturuyor, yanlış sulama ya da hava muhalefetlerinin yol açabileceği hastalıklara karşı önlem almış oluyoruz.
İkinci Adım
Müdahale Etmiyor, Önlem Alıyoruz
Günümüzde tarım şirketlerinin çıkardığı yenilikçi bir çok ürün ile, bahçenizde karşılaştığınız problemlere karşı çözüm bulabiliyorsunuz. Ancak her müdahale, başka bir problemin doğuşu oluyor. Doğru zamanda, doğru ürünü kullanarak, ekolojik dengeye müdahale olmadan tarım yönetimi yapmaya çalışıyoruz.
Üçüncü Adım
Organik Maddeyi Arttırıyoruz
Maalesef ülkemizde yapılan yanlış uygulamalar sonrası organik madde oranı yapılan analizlerde olması gerekenin çok altında çıkmaktadır. Topraktaki ekolojik denge kullanılan ürünlerin verimliliğini arttırmanın dışında, olumsuz etmenlere karşı doğal bir savunmadır. Topraklarımızdaki organik maddeyi arttırmaya yönelik farklı uygulamalar yapıyor, yarınlara yatırım yapıyoruz.
Dördüncü Adım
Atık Yönetimi Yapıyoruz
Bahçemizde kullanılan geri dönüşüme uygun tüm ürünler özel alanlarda biriktirilerek, yapılan ile yapılan anlaşmalar aracılığıyla geri dönüşüm firmalarına gönderilmektedir. Ayrıca kimyasal ürünlerin kullanıldığı alanların ya da makinelerin yıkanması sonucunda çıkan sular özel yöntemler ile ayrıştırılarak yer altı sularına karıştırılmaması için çalışıyoruz.